Tasa-arvon korostaminen kodin sisustuksessa

Omaa kotiaan voi sisustaa monellakin eri tapaa. Lähes joka vuosi pinnalle nousee uusia trendejä, jotka siirtyvät sosiaalisen median vaikuttajien tileiltä suomalaistenkin koteihin. Aina ei kuitenkaan tarvitse seurata kaikkein viimeisimpiä sisustustrendejä, vaan bohotyylisen sisustuksen tai murrettujen värien keskellä voi valita myös persoonallisempia ratkaisuja. Etenkin viime vuosina suosittu valkoinen ja minimalistinen tyyli on hiljalleen väistymässä, ja monet haluavat tuoda kotiinsa omannäköistä ilmettä. Omaa persoonaansa ja itselle tärkeitä asioita voi korostaa sisustuksen kautta hyvinkin luovasti.

Yhä useammat ajavat tasa-arvon toteutumista ja tasa-arvon kehitystä yhteiskunnassa. Se ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että täytyisi nousta barrikadeille osoittamaan mieltään tasa-arvon toteutumisen puolesta tai edes julistaa tasa-arvoa internetissä, sillä toisinaan myös hillitympi kannanotto aiheeseen voi toimia hyvin. Oli omaa sydäntä lähinnä sitten seksuaalisen tasa-arvon tai sukupuolten välisen tasa-arvon toteutuminen, voi sitä tuoda esille kodin sisustuksessa pienissä yksityiskohdissa.

Tasa-arvoa julistavat verhot tai muut sisustustekstiilit

Kaikkein helpoiten kannanoton voi tehdä valitsemalla kotiin tietynlaisia värisävyjä esimerkiksi erilaisiin tekstiileihin, ellei sitten ole valmis maalauspuuhiin tai perusteellisempiin remontteihin. Esimerkiksi verhot, pöytäliinat, matot, keittiön pyyhkeet ja muut kodin tekstiilit ovat näppärä tapa tuoda kotiin esimerkiksi sateenkaariväritystä, jolloin kellekään ei jää epäselväksi, mitä mieltä itse on seksuaalisen tasa-arvon suhteen. Verhot ovat sikäli ihanteellisin tapa esittää kannanotto, että se näkyy myös kodin ulkopuolelle. Sateenkaariverhot ovatkin rohkea tapa ilmaista oma kantansa tasa-arvon ja jokaisen ihmisen hyväksymisen puolesta myös kadulla kulkeville ulkopuolisille. Mikäli kuitenkin haluaa pitää hieman hillitympää profiilia, kannattaa siinä tapauksessa aloittaa vaikkapa suihkuverhoista.

Sukupuolineutraali sisustus pinnalla

Vaikka usein kuuleekin puhuttavan seksuaalisesta tasa-arvosta, on tasa-arvoa monenlaista muutakin. Monelle on tärkeää luoda kotiin sukupuolineutraali ilmapiiri, joten vaikka kotona asuisikin pelkkiä naisia, ei se tarkoita sitä, että kodin värimaailman pitäisi olla oletusarvoisesti pehmeän vaaleanpunainen. Rohkeimmat rikkovat stereotypioita valiten kotiinsa aivan muuta kuin mitä voisi odottaa. Ei olekaan mitenkään epätavanomaista, että nainen valitsee kotiinsa maskuliinisia värisävyjä kuten tummansinistä, mustaa tai harmaata. Vastaavasti miehen kotia voivat värittää pehmeämmän sävyiset verhot, tapetit ja sängynpeitteet. Useimmiten kaikkein helpoin ratkaisu on valita kotiin neutraaleja värisävyjä, jotka eivät viittaa sukupuoleen millään tavalla.

aaro Author